Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Ψήφισμα για την εκχώρηση Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Προς: Τον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

Τον Δήμαρχο Βέροιας

Τους Δημοτικούς Σύμβουλους Βέροιας

 Βέροια, 7 Νοεμβρίου 2018

Παρακαλώ όπως στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να εισαχθεί προς συζήτηση το παρακάτω ψήφισμα:

«Ψήφισμα για την εκχώρηση Δημόσιας Περιουσίας στο Υπερταμείο»

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας καταγγέλλει τη προσπάθεια εκχώρησης δημόσιας περιουσίας για την εξυπηρέτηση των δανείων ως μια ακόμα προϋπόθεση για την τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων και την επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων. Τα ακίνητα και οι εκτάσεις αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία που είτε εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες είτε θα μπορούσε να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού.

Ειδικά για τα ακίνητα και τις εκτάσεις που αφορούν το Δήμο μας δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση αυτών που ο λαός κέρδισε με τους αγώνες του ώστε να μπορεί να έχει όλες τις υποδομές και τους χώρους για να ικανοποιεί τις ανάγκες του σε μόρφωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό. Δεν θα δεχθούμε να ξεπουληθούν οι αθλητικοί χώροι, τα σχολεία, πλατείες και πάρκα της πόλης μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας:

Δηλώνει ότι καμίας μορφή παραχώρηση των ακινήτων δεν είναι αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και από το λαό του Δήμου μας. 

Απαιτεί από την κυβέρνηση να παραμείνουν οι αντίστοιχοι χώροι στη χρήση και τη φροντίδα των Υπηρεσιών του Δημοσίου (Αρχαιολογία, Πυροσβεστική, Αστυνομία κλπ.) και να αποδοθούν στους Δήμους οι διαμορφωμένοι και προβλεπόμενοι από τα αντίστοιχα Σχέδια Πόλης κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. 

Απαιτεί να καταργηθεί η ΕΤΑΔ ΑΕ. και να αποσυρθούν άμεσα οι κυβερνητικές αποφάσεις παραχώρησης ακινήτων που είναι δημοσιευμένες στα  ΦΕΚ  Β’ 2317/19-6-2018 και ΦΕΚ  Β’ 2320/19-6-2018.

Καλεί τον λαό του Δήμου να μην επιτρέψει με την πάλη του να προχωρήσει το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας».

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης
Γιώργος Μελιόπουλος