Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Για την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της 11ης Αυγούστου 2023, για το έκτακτο της συνεδρίασης και για τις τοποθετήσεις μας επί των θεμάτων

 

Βέροια, 11 Αυγούστου 2023

«Για την δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της 11ης Αυγούστου 2023, για το έκτακτο της συνεδρίασης και για τις τοποθετήσεις μας επί των θεμάτων»

«Με ευθύνη της Διοίκησης του Δήμου, των παρατάξεων του κου Βοργιαζίδη και της κας Μπατσαρά αλλά και με την ανοχή και την σιωπή των υπόλοιπων παρατάξεων-πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης- συνεχίζεται η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με τις συνεχιζόμενες δια περιφοράς συνεδριάσεις(με τα τηλέφωνα και με τα email και από απόσταση) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας και μάλιστα με την Ημερήσια Διάταξη των δια περιφοράς συνεδριάσεων να περιλαμβάνει σοβαρά θέματα. Φαίνεται λοιπόν ότι για τις παραπάνω παρατάξεις και για τον κο Δήμαρχο σημαντικά ζητήματα για τον Δήμο Βέροιας όπως οι προσλήψεις σχολικών καθαριστριών ή ο ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων του Δήμου Βέροιας δεν αξίζουν μια κανονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας. Μάλιστα για το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων που περιλαμβάνει η σημερινή δια περιφοράς συνεδρίαση θα μπορούσε να οριστεί και μια μονοθεματική κανονική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με πρόσκληση και φορέων της περιοχής, των εργαζόμενων κλπ ώστε να καταθέσουν και αυτοί τις απόψεις τους. Η συνεδρίαση αυτή θα μπορούσε να γίνει είτε άμεσα, πριν τον Δεκαπενταύγουστο είτε αμέσως μετά καθώς η προθεσμία υποβολής του αιτήματος λήγει στις 23 Αυγούστου.

Όσον αφορά το εισηγητικό της Διοίκησης με θέμα: «Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων τακτικού προσωπικού του Δήμου έτους 2024» που υπογράφει ο κος Βοργιαζίδης το καταψηφίζουμε και δηλώνουμε τα εξής

Η συγκεκριμένη εισήγηση είναι εντελώς απαράδεκτη και την καταψηφίζουμε καθώς αιτεί την πρόσληψη μόλις 6 ατόμων για τον Δήμο Βέροιας και για τα νομικά του πρόσωπα. ενώ μόνο για τον Δήμο Βέροιας τα κενά σύμφωνα με τα πετσοκομμένα οργανογράμματα και τα στοιχεία που δίνει η ίδια η Διοίκηση του Δήμου είναι τουλάχιστον δεκαπέντε. Ακόμα είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι δεν υπάρχει σε αυτά τα στοιχεία καμία κενή  θέση εργατοτεχνικού προσωπικού. Επίσης πρέπει να απαντηθεί πως από τα 112 κενά που δήλωνε η Διοίκηση με ένα παρόμοιο εισηγητικό τον Μάρτιο του 2019 φτάσαμε στα μόλις 15 κενά.

Επιβεβαιώνει λοιπόν και αυτή η εισήγηση της Διοίκησης του Δήμου του κου Βοργιαζίδη και της κας Μπατσαρά την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης ότι η Δημοτική Αρχή-Διοίκηση Δήμου και κυβέρνηση είναι ευθυγραμμισμένοι απόλυτα στην αντιλαϊκή πολιτική που επιτάσσει την σταδιακή απαξίωση των δήμων την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση τομέων και υπηρεσιών, την ενίσχυση της λειτουργίας του Δήμων ως ΑΕ., με εντατικοποίηση της εργασίας για τους εναπομείναντες εργαζόμενους, όπου η μεγάλη πλειοψηφία τους θα εργάζεται με ελαστικές μορφές εργασίας και η κάθε υπηρεσία που θα παρέχεται θα ακριβοπληρώνεται είτε άμεσα είτε έμμεσα με τα δημοτικά τέλη και τα φοροχαράτσια , όπου παρά τις προσπάθειες των υπαλλήλων οι δήμοι  δεν θα μπορούν με τη μείωση του προσωπικού να λειτουργούν κρίσιμους τομείς όπως καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμός, ύδρευση, αποχέτευση, υπηρεσίες έργων κλπ, προκειμένου να αναλάβουν επιχειρηματικοί όμιλοι να επενδύσουν για την κερδοφορία των κεφαλαίων τους, σε τομείς βασικών αναγκών του λαού μας.

 

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να μπορεί να λειτουργεί ο δήμος Βέροιας χωρίς εργολάβους και απευθείας αναθέσεις, χωρίς κάθε είδους μορφής ιδιωτικοποίηση, με εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις εργασίας. Να μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων και χωρίς κόστος Να μπορεί να εκτελεί έργα αυτεπιστασίας που θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις και μάλιστα με χαμηλό κόστος.

Διεκδικούμε και παλεύουμε για:

  • Πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου και θα προέρχεται από την φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου και όχι από τις τσέπες της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών.
  • Κατάργηση όλου του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου((Καλλικράτης-Κλεισθένης) στην Τοπική Διοίκηση.
  • Μείωση των ανταποδοτικών τελών και φοροχαρατσιών που επιβάλλει ο δήμος, ουσιαστική ελάφρυνση για εργατικά-λαϊκά στρώματα, ανέργους, μικρομάγαζα, φτωχούς αγρότες.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της ανταπόδοσης σε υπηρεσίες και αρμοδιότητες Δήμων.
  • Μονιμοποίηση των ήδη συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση άμεση ή έμμεση Υπηρεσιών του δήμου. Κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που το επιτρέπει.
  • Εξασφάλιση της λειτουργίας και ανάπτυξη νέων δημόσιων κοινωνικών δομών που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες με δωρεάν παροχές και υπηρεσίες.
  • Επαρκής στελέχωση των υπηρεσιών και δομών των Δήμων, με εργαζόμενους όλων των αναγκαίων επιστημονικών και άλλων ειδικοτήτων, με μόνιμη σταθερή δουλειά και πλήρη μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Τέλος όσον αφορά την ψηφοφορία αποστέλλουμε το σχετικό έντυπο και μετά το τέλος της ψηφοφορίας ζητάμε να ενημερωθούμε με email για τα αποτελέσματα αυτής.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ