Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

Χατζησάββας Παναγιώτης (Υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας)-Χαιρετισμός στην πολιτική εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας (Βέροια, 28/9/2023)

 

Φίλες και φίλοι,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Από το βήμα αυτής της τελευταίας μας προεκλογικής συγκέντρωσης θα ήθελα να απευθύνω ένα πλατύ ενωτικό κάλεσμα συμπόρευσης, στήριξης και ψήφου σε κάθε δημότη και δημότισσα, σε όλους εκείνους που βλέπουν τα προβλήματα να παραμένουν άλυτα και οι ανάγκες τους να ποδοπατιούνται από όλους αυτούς που βάζουν τις ζωές μας και τις λαϊκές ανάγκες στο ζύγι, στη λογική κόστους – οφέλους, που τόσο ακριβά την πλήρωσε και την πληρώνει ο λαός μας.

Όλοι αυτοί, όπως ο κ. Βοργιαζίδης, ο κ. Κορωνάς και ο κ. Παλουκίδης, που προέρχονται από την ίδια πολιτική μήτρα, που ήταν όλοι μαζί συνοδοιπόροι στον ίδιο συνδυασμό του κ. Βοργιαζίδη σε έμμισθες μάλιστα θέσεις, όλοι αυτοί που από κοινού ψήφισαν τους κουτσουρεμένους προϋπολογισμούς, τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, που κλίνουν σε όλες τις πτώσεις την ανταποδοτικότητα, τη λογική του «πλήρωνε για να έχεις», όλοι αυτοί που σε τελική ανάλυση αντιλαμβάνονται την τοπική διοίκηση ως τον ιμάντα μεταφοράς κι εφαρμογής των αντιλαϊκών πολιτικών όλων των κυβερνήσεων.

Όλοι αυτοί που σήμερα φορούν το προσωπείο του ανεξάρτητου και του ακομμάτιστου, ενώ κι οι πέτρες ξέρουν πως είναι οι πολιτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, που τάχα μου καμώνονται πως έχουν διαφορές αλλά την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει 82 υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ στηρίζει 125 υποψήφιους δημάρχους της ΝΔ και από τα 207 ψηφοδέλτια με επικεφαλής ΝΔμοκράτες, τα 70 στηρίζονται από κοινού από ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αυτοί που σήμερα τάχα ανακαλύπτουν την ανάγκη να μειωθούν τα δημοτικά τέλη αλλά άλλα ψήφιζαν τόσα χρόνια μέσα στο δημοτικό συμβούλιο κι όλοι ξέρουμε πως όλες αυτές οι προεκλογικές εξαγγελίες είναι έπεα πτερόεντα που θα ξεχαστούν την επόμενη μέρα. Όλους αυτούς τους αφήνουμε σήμερα να τσακώνονται για το πόσα χρόνια ήταν ο ένας έμμισθος του άλλου.

 

Φίλες και φίλοι,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εμείς καλούμε όλους τους δημότες να βγάλουν συμπεράσματα για τις προτεραιότητες των άλλων συνδυασμών. Γιατί όταν ο κ. Βοργιαζίδης οραματίζεται τις πανάκριβες πολιτιστικές πρωτεύουσες ή οι κ. Παλουκίδης και Κορωνάς δημοτικά αεροδρόμια και υδατοδρόμια, εμείς λέμε πως από αυτά τα έργα, όταν και αν γίνουν, όχι μόνο δε θα ωφεληθεί σε τίποτα ο λαός του δήμου μας αλλά αντίθετα θα τα χρυσοπληρώσει και οι μόνοι τελικά που θα ωφεληθούν είναι οι μεγάλες επιχειρήσεις, το αγροτικό, βιομηχανικό και τουριστικό κεφάλαιο.

Σε αυτούς τους οραματισμούς και τις προτεραιότητες όλων των άλλων συνδυασμών, εμείς αντιπαραθέτουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες του λαού μας. Δικό μας όραμα είναι ένας δήμος που οι πολίτες θα απολαμβάνουν υψηλές παροχές χωρίς να χρειάζεται να τις χρυσοπληρώνουν. Δικό μας όραμα είναι να έχουμε σωστούς δρόμους και ελεύθερους χώρους στάθμευσης, τα παιδιά μας να έχουν όλα δωρεάν πρόσβαση στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς χωρίς να πληρώνουν οι γονείς τροφεία ή να αναγκάζονται να πληρώνουν στους ιδιωτικούς σταθμούς. Δικό μας όραμα είναι να ταξιδεύουν στο ταξίδι της γνώσης όλα τα παιδιά σε σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια κι όχι στα ημιυπόγεια και στα κοντέινερ που υπάρχουν κι εδώ στο κέντρο της πόλης μας. Δικό μας όραμα είναι ανοιχτές παιδικές χαρές, ελεύθεροι χώροι πολιτισμού και άθλησης, να συντηρηθεί και να επιστρέψει στον λαό το στάδιο της πόλης που είχε παραχωρηθεί στην ΠΑΕ Βέροια και ήταν κυριολεκτικά άβατο για πολλά χρόνια, να γίνουν όλα τα απαραίτητα έργα στο ΔΑΚ Βικέλας στο Μακροχώρι στο οποίο η εικόνα του είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική,  να αποκτήσει επιτέλους ο δήμος μας ένα σύγχρονο δημοτικό κολυμβητήριο. Δικό μας όραμα είναι να προστατευθούν τα πανέμορφα βουνά μας για να μη γίνουν δάση με ανεμογεννήτριες. Το δικό μας όραμα είναι να διασωθεί η παλιά πόλη στην Κυριώτισσα, που έχει αφεθεί στη μοίρα της και παρουσιάζει αυτή την εικόνα κατάρρευσης. Δικό μας όραμα είναι να μην υπάρχει κανένας άνθρωπος στο δήμο μας που να πεινάει, να κρυώνει ή να χάσει το σπίτι του στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Δικό μας όραμα και πρόταγμα είναι να θωρακιστούν ζωές και περιουσίες με αντιπλημμυρικά έργα.

Θα μας πει βέβαια κάποιος πως όλα αυτά που λέτε είναι σωστά και ωραία αλλά ανεφάρμοστα. Το έχουμε ακούσει άλλωστε τόσες φορές αυτό. Σε όλους αυτούς απαντάμε πως όχι μόνο ανεφάρμοστα δεν είναι, αλλά εφαρμόζονται εδώ και 8 χρόνια στον Δήμο της Πάτρας, εκεί που η Λαϊκή Συσπείρωση είναι δημοτική αρχή και έχει επιτελέσει ένα τεράστιο έργο αναμορφώνοντας την πόλη της Πάτρας μέσα σε συνθήκες λιτότητας. Ανεφάρμοστα, λοιπόν, δεν είναι, αρκεί να βάζεις μπροστά τις ανάγκες του λαού σου και όχι τα κέρδη των λίγων. Αρκεί να είσαι αποφασισμένος να συγκρουστείς με την κυρίαρχη πολιτική, γιατί η λύση των λαϊκών προβλημάτων περνάει μέσα από τη σύγκρουση με τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, προϋποθέτει τη φορολόγηση των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των επιχειρηματικών ομίλων. Για αυτό τον λόγο στις 8 του Οκτώβρη να γεμίσουμε τις κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης, γιατί μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση βάζει μπροστά τις ανάγκες του λαού μας, της νεολαίας μας, γιατί όποιος σήμερα εμπνέεται από το τεράστιο έργο του κομμουνιστή δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη μία επιλογή έχει μόνο στην κάλπη, και σε δήμο και σε περιφέρεια: το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Φίλες και φίλοι,

Σύντροφοι και συντρόφισσες,

Εμείς δεν έχουμε ανάγκη να καταθέσουμε τα βιογραφικά μας όπως κάνουν οι υποψήφιοι των άλλων συνδυασμών, γιατί οι δημότες μάς γνωρίζουν. Τα δικά μας βιογραφικά, τα βιογραφικά των κομμουνιστών, των μελών και των φίλων του ΚΚΕ, είναι οι λιωμένες σόλες των παπουτσιών μας στους δρόμους, στις απεργίες, σε κάθε μικρό ή μεγάλο κοινωνικό αγώνα. Μαζί δίνουμε έναν όμορφο και δύσκολο αγώνα, σε συνθήκες αποκλεισμού του συνδυασμού μας από μερίδα των τοπικών ΜΜΕ. Να απαντήσουμε με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και προσπάθεια τις ημέρες που απομένουν, να μιλήσουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους δημότες, να φθάσει η φωνή μας και το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάθε σπίτι, σε κάθε γειτονιά στην πόλη, σε κάθε χωριό του Δήμου μας. Να δώσουμε κάθε ικμάδα όλοι μας και να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε.

Δυνατή Λαϊκή Συσπείρωση για να είναι ακόμα πιο δυνατός ο λαός μας!

Καλή δύναμη!

Καλό αγώνα!