Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

Χαιρετισμός του Χατζησάββα Παναγιώτη, υποψήφιου Δημάρχου Βέροιας, στο 49ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

 



 Συντρόφισσες και σύντροφοι

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Νιώθω πολύ μεγάλη τιμή και χαρά να χαιρετίζω σήμερα με την ιδιότητα του Υποψήφιου Δημάρχου Βέροιας με τη Λαϊκή Συσπείρωση το 49ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ. Της Κομμουνιστικής μας Νεολαίας, των παιδιών που λένε στη ζωή το μέγα ΝΑΙ, που είναι μπροστάρηδες, στην πρωτοπορία όλων των αγώνων της νεολαίας και του λαού μας.

Και με αφορμή τα 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου θα ήθελα να πω πως αποτελεί πρόκληση και προσβολή για κάθε δημοκρατικό πολίτη να διεκδικεί σήμερα το αξίωμα του Δημάρχου της Βέροιας ένας υποψήφιος που εξέφρασε επανειλημμένα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας τον θαυμασμό του για το Απριλιανό καθεστώς, για τη χούντα των συνταγματαρχών. Και από αυτό εδώ το βήμα καλούμε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες του δήμου μας, παρά τις όποιες ιδεολογικές διαφορές, να καταδικάσουν στην κάλπη αυτή την ακροδεξιά υποψηφιότητα.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

παρακολουθούμε αυτές τις μέρες τις οδυνηρές εικόνες από τη Θεσσαλία και θέλουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση Βέροιας να εκφράσουμε τη θλίψη μας για τα θύματα και την αμέριστη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας. Οι εικόνες από την πλημμυρισμένη Θεσσαλία είναι οι εικόνες ενός κράτους που έχει προτεραιότητα το κέρδος των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών. Και είναι τεράστιες οι ευθύνες που έχουν περιφερειάρχες και δήμαρχοι γιατί έχουν πετάξει κυριολεκτικά στα αζήτητα ως μη επιλέξιμα τα απαραίτητα εκείνα έργα που προστατεύουν τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων, όπως είναι τα έργα αντιπυρικής κι αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης των δημόσιων κτηρίων γιατί τα θεωρούν έργα μη ανταποδοτικά, να το πούμε απλά δε φέρνουν έσοδα ούτε και ψήφους όπως τα έργα βιτρίνας.

Στον αντίποδα μόνο η Λαϊκή Συσπείρωση είναι ο συνδυασμός εκείνος που παλεύει και βάζει στην προμετωπίδα της λαϊκής διεκδίκησης την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών ζητώντας επανειλημμένα από τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια τον αντισεισμικό έλεγχο και τη θωράκιση όλων των δημόσιων κτηρίων και τη λήψη μέτρων και την υλοποίηση αντιπυρικών κι αντιπλημμυρικών έργων για να μη ζήσει και ο Δήμος μας ανάλογη καταστροφή.

 

Συντρόφισσες και σύντροφοι

Συναγωνιστές και συναγωνίστριες

Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός του Δήμου μας, οι νέοι και οι νέες μας έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταδικάσουν με την ψήφο τους το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που σήμερα παρουσιάζονται ως δήθεν ανεξάρτητοι κι ακομμάτιστοι, ως «αυτοδιοικητικοί» και ζητούν την ψήφο των δημοτών, ενώ είναι βαθιά  εξαρτημένοι και πλήρως στοιχισμένοι με τις πολιτικές του ευρωμονόδρομου που έχουν εξαθλιώσει τον λαό μας, τις πολιτικές της φτώχειας και της ακρίβειας, τις πολιτικές που έχουν αναγκάσει χιλιάδες νέους μας να πάρουν τον δρόμο της μετανάστευσης, τις πολιτικές που θεωρούν τις ζωές μας κόστος, που δίνουν γη και ύδωρ στους φονιάδες του ΝΑΤΟ, που καθιστούν τη χώρα μας στόχο με την περαιτέρω εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο της Ουκρανίας.

Στις 8 του Οκτώβρη να τους δώσουμε τη δική μας απάντηση, να γεμίζοντας τις κάλπες με τα κόκκινα γαρύφαλλα της Λαϊκής Συσπείρωσης. Για να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η λαϊκή διεκδίκηση μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο, γιατί ισχυρή Λαϊκή Συσπείρωση σημαίνει ακόμα πιο δυνατός ο λαός μας, για να μπουν μπροστά οι ανάγκες των πολλών, οι ανάγκες του λαού και της νεολαίας μας κι όχι τα κέρδη των λίγων.