Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας για την άρνηση του Δημοτικού Συμβουλίου να πάρει ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βέροια, 25 Απρίλη 2019

Τα «προοδευτικά» μέτωπα απέναντι στην ακροδεξιά, στον ναζισμό-φασισμό, στη Χρυσή Αυγή, που στήνουν με τα λόγια ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και άλλες «προοδευτικές» δυνάμεις καταρρέουν, όταν χρειάζεται τα λόγια να γίνουν πράξεις και να παρθούν ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην εγκληματική-ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Με το να «ψαρεύουν» στα θολά νερά του εθνικισμού, του φασισμού και του ναζισμού οι ίδιες δυνάμεις και οι παρατάξεις τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δείχνουν ότι τα λόγια τους δεν είναι τίποτα άλλο παρά κάλπικα αφηγήματα. 

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στις 22 Απρίλη, η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε με πρότασή της να παρθεί απόφαση ώστε να μην παραχωρηθεί κανένας χώρος, καμία διευκόλυνση, από τον Δήμο Βέροιας στη Χρυσή Αυγή κατά την προεκλογική περίοδο.

Με προσχήματα και υπεκφυγές του τύπου «η Χρυσή Αυγή είναι στη Βουλή», «χρειάζεται γνωμοδότηση του Νομικού Συμβούλου», «η σχετική εγκύκλιος δεν το προβλέπει» και άλλα τέτοια προκλητικά όχι μόνο αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση αλλά ούτε καν την έθεσαν σε ψηφοφορία, όπως είχαν υποχρέωση να κάνουν σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τους ταιριάζει απόλυτα η λαϊκή ρήση που λέει ότι: «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει δέκα μέρες κοσκινίζει».

Πρωταθλητής στο «κοσκίνισμα» αναδείχτηκε ο κος Μαρκούλης, υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς βέβαια να υστερήσουν σημαντικά ούτε ο κος Βοργιαζίδης, τωρινός Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος, ούτε και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι.

Όλοι μαζί στήριξαν την πρόταση του κου Δημάρχου να σταλεί πρόσκληση και στη Χρυσή Αυγή. 

Με την απόφαση που πήραν όλες οι δημοτικές παρατάξεις - πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης - απέδειξαν ότι στην πράξη αποτελούν τους καλύτερους υπερασπιστές των «δικαιωμάτων» των χρυσαυγιτών.

Ας αποτελέσει κριτήριο και για τις εκλογές της 26ης Μάη η στάση όλων αυτών.

Η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε όλους αυτούς που "κλείνουν το μάτι" στη Χρυσή Αυγή (ο καθένας για το δικό του λόγο), σε όλους αυτούς που είναι ενάντια στο φασισμό-ναζισμό μόνο στα λόγια, αλλά στην πράξη δεν έχουν κανένα πρόβλημα η Χρυσή Αυγή να χύνει τη δηλητηριώδη, εμετική και φασιστική-ναζιστική  προπαγάνδα της!

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ