Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Η εισαγωγική ομιλία της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου Ιωάννας Σοφρόνωφ στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Βέροιας


Φίλες και φίλοι

Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας εδώ. Ευχαριστούμε και τα τοπικά ΜΜΕ που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.

Βρισκόμαστε 40 μέρες πριν τις κρίσιμες εκλογικές μάχες για Δήμο, Περιφέρεια, Ευρωβουλή.

Αξιοποιώντας και τη σημερινή εκδήλωση το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης και συμπαράταξης στον κόσμο της δουλειάς σε πόλεις και χωριά, στους φτωχούς αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία, που μπορεί το προηγούμενο διάστημα, τα προηγούμενα χρόνια να έκαναν άλλες επιλογές. Απευθύνεται σε αριστερούς, προοδευτικούς ανθρώπους που είδαν τα οράματα και τις ελπίδες τους να διαψεύδονται πανηγυρικά.

Τους καλεί να μην επιτρέψουν με την ψήφο τους στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ - ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που ευθύνονται για το τσάκισμα της ζωής και των δικαιωμάτων τους, να αναβαθμιστούν, να συνεχίσουν ανεμπόδιστα την ίδια αντιλαϊκή πολιτική. Τους καλούμε να μην πετάξουν στα σκουπίδια την πείρα τους μπροστά σε εκβιαστικά διλήμματα και νέες αυταπάτες. Τους καλούμε να μην ανεχθούν ξανά να χρησιμοποιηθούν για να συνεχίσουμε τον δρόμο που μας πάει απ’ το κακό στο χειρότερο. Τους καλούμε να ξεπεράσουν την αγανάκτηση, την οργή και την απογοήτευση μετατρέποντάς τα σε υπεύθυνη στάση, σε ψήφο και συμπόρευση με το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες (Δήμο – Περιφέρεια – Ευρωβουλή και στις Εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν).

Η ψήφος στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Δήμο και Περιφέρεια, η ψήφος στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή δεν απαιτεί καθολική συμφωνία στην πολιτική και στρατηγική του ΚΚΕ. Μόνη προϋπόθεση είναι η διάθεση, η θέληση και η απαίτηση - αν θέλετε – ότι μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη, τον αγώνα που θα έχει ως προμετωπίδα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για το ξέφωτο.
Και αυτόν τον αγώνα, όχι μόνο στα λόγια, αλλά κυρίως με πράξεις, όχι μόνο τώρα, αλλά διαχρονικά το ΚΚΕ τον δίνει με συνέπεια, σταθερότητα, χωρίς συμβιβασμούς και ταλαντεύσεις, με θυσίες.

Η ψήφος στο ΚΚΕ θα είναι ψήφος που και την επομένη των εκλογών θα είναι απ’ την ίδια μεριά. Κόντρα στο κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Σε αντίθεση με την Ε.Ε. που η πολιτική της οξύνει τα λαϊκά προβλήματα, απαιτεί συνεχείς θυσίες των λαών στον βωμό των κερδών των μονοπωλιακών ομίλων, οξύνει τις αντιθέσεις και τους ανταγωνισμούς, στηρίζει τη στρατηγική του ΝΑΤΟ, εντείνει το προσφυγικό πρόβλημα.

Φίλες και φίλοι

Το ΚΚΕ απευθύνεται στον λαό μας με καθαρές κουβέντες. Τον καλεί να φτάσει στις 3 κάλπες με ενιαίο πολιτικό κριτήριο. Τα αστικά κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε., που συμφωνούν και υλοποιούν την πολιτική που επιβάλλει περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που εντείνει τη μερική απασχόληση, που εμπορευματοποιεί την υγεία, την παιδεία, κάθε κοινωνικό δικαίωμα, που ξεκληρίζει τους μικρομεσαίους αγρότες, που βάζει λουκέτο στα μικρομάγαζα, που αναγκάζει τους νέους να χρυσοπληρώνουν πτυχία και μεταπτυχιακά ανεργίας. Είναι η ίδια πολιτική που υλοποιούν οι εκπρόσωποί τους σε Δήμους και Περιφέρειες αποδεχόμενοι τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης, την ανταποδοτικότητα για κάθε παροχή, το πάγωμα των προσλήψεων, την ιδιωτικοποίηση τομέων και υπηρεσιών, το ξεπούλημα δημόσιας και δημοτικής γης και άλλα που ακολουθούν σ’ έναν μακρύ κατάλογο.

Γι’ αυτό ακριβώς είναι αντικειμενικά δεδομένο το πολιτικό κριτήριο στις εκλογικές μάχες στις 26 του Μάη.

Ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Δήμους και Περιφέρειες, περισσότεροι εκλεγμένοι Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτιά της σημαίνει ότι δυναμώνει η λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, έτσι όπως αυτή εξειδικεύεται σε Δήμους και Περιφέρειες.

Σημαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι δυνάμεις που θα μπουν μπροστά και θα διεκδικήσουν μαζί με τον λαό μας μέτρα στήριξης και ανακούφισης των λαϊκών – εργατικών οικογενειών.

Σημαίνει ότι βάζουμε μεγαλύτερα εμπόδια στις κατευθύνσεις της Ε.Ε., στους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους που υλοποιούν και οι τοπικές διοικήσεις.

Σημαίνει δύναμη στον αγώνα για να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική αντεπίθεση ώστε οι εργαζόμενοι να πάρουν την εξουσία και τα κλειδιά της οικονομίας στα δικά τους χέρια.

Αυτό είναι το σύγχρονο και προοδευτικό.

Και ο λαός μας μπορεί να κάνει το βήμα μπροστά στις εκλογικές μάχες, αυτό το σύγχρονο και προοδευτικό να έρθει πιο κοντά.

Φίλες και φίλοι

Εμείς, τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ και οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης είμαστε σε διαρκή επαφή με τον λαό, όλο το προηγούμενο διάστημα και όχι μόνο σε αυτό, με επισκέψεις, περιοδείες σε χώρους δουλειάς στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με εξορμήσεις σε χωριά, αγορές, χώρους εκπαίδευσης και μαθητείας με στόχο να συζητήσουμε όχι τα προβλήματα - που ούτως ή άλλως τα βιώνουμε – αλλά κυρίως την προοπτική που θα μας βγάλει από την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία.

Έτσι θα συνεχίσουμε και μετά τις εκλογές δίνοντας ταυτόχρονα όλες μας τις δυνάμεις για να έχουν επιτυχία και οι Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.