Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Γιατί το ΚΚΕ λέει ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και ΕΕ ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό είναι προσπάθεια να παγιδευτεί ο λαός σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές;


Γιατί το ΚΚΕ λέει ότι η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων σε Ελλάδα και ΕΕ ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό είναι προσπάθεια να παγιδευτεί ο λαός σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές;
Τα «προοδευτικά μέτωπα», που προπαγανδίζουν ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις σε Ελλάδα και Ευρώπη, δεν είναι απάντηση στην ακροδεξιά και το φασισμό επειδή:
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «προοδευτικοί» του σύμμαχοι υλοποιούν και στηρίζουν την πιο άγρια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, ψηφίζουν μαζί με τους «αντιδραστικούς» ΝΔ και ΚΙΝΑΛ μνημόνια μέχρι το 2060, αναγορεύουν σε «εθνικό συμφέρον» το συμφέρον των βιομηχάνων, των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών. Όλων αυτών δηλαδή που συντηρούν, εκτρέφουν και ενισχύουν υπόγεια και φανερά τις ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες, που τις θέλουν ως μαντρόσκυλο του σάπιου συστήματός τους απέναντι στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, ως μια ακόμα εφεδρεία τους για ώρα ανάγκης. Στηρίζουν δηλαδή το σύστημα που άξιο τέκνο του είναι οι φασίστες.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «προοδευτικοί» του σύμμαχοι, που στηρίζουν την «εμβάθυνση» της ΕΕ των μονοπωλίων, ελάχιστα διαφέρουν από τους ευρωσκεπτικιστές και εθνικιστές στην ΕΕ, τύπου Σαλβίνι και Όρμπαν. Οι διαφωνίες τους αφορούν ανταγωνισμούς ανάμεσα σε «λύκους» για το ποιος θα χάσει λιγότερα σε συνθήκες δυσκολιών στην ανάκαμψη της οικονομίας. Το αντιλαϊκό πρόγραμμα όμως που εφαρμόζουν όλοι στις χώρες τους είναι κοινό: Λιτότητα, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «προοδευτικοί» του σύμμαχοι σε Ελλάδα και ΕΕ στηρίζουν την παραπέρα στρατιωτικοποίηση της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας, την ενεργότερη εμπλοκή της σε επεμβάσεις και πολέμους. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί αναβαθμισμένο ρόλο στα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια, στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο επεμβάσεων και πολέμων, που προκαλούν στρατιές προσφύγων, για τους οποίους στη συνέχεια χύνει κροκοδείλια δάκρυα, όταν πνίγονται στο Αιγαίο ή στοιβάζονται στα νησιά.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «προοδευτικοί» του σύμμαχοι στην Ελλάδα και στα άλλα κράτη - μέλη υλοποιούν κατά γράμμα τη βάρβαρη πολιτική της ΕΕ ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει τη Συμφωνία Τουρκίας - ΕΕ, που κρατάει χιλιάδες κατατρεγμένους διπλά εγκλωβισμένους στα νησιά του Αιγαίου, οξύνοντας τα προβλήματα για τους ίδιους και για τους κατοίκους των νησιών. Την κατάσταση αυτή, που διαμορφώνεται με ευθύνη κυβέρνησης - ΕΕ, αξιοποιούν οι διάφορες ξενοφοβικές - ρατσιστικές δυνάμεις για να σπείρουν το μίσος, όπως κάνουν και σε άλλες χώρες της ΕΕ. Την ίδια ώρα, σε πλήρη «αρμονία» με τους εταίρους του στην ΕΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί στην ένταση της καταστολής, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών σε ευρωπαϊκές χώρες εκτός ΕΕ, στη δημιουργία τέτοιων χώρων στα κράτη απ' όπου μετανάστες και πρόσφυγες προσπαθούν να ταξιδέψουν προς την ΕΕ. Φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις καταγγέλλουν το ρατσιστικό μίσος του Όρμπαν και άλλων, αλλά επιφυλάσσουν το ίδιο μαύρο μέλλον για τους κατατρεγμένους που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «προοδευτικοί» του σύμμαχοι στηρίζουν και εξωραΐζουν την ΕΕ, που έχει για επίσημη ιδεολογία τον αντικομμουνισμό, αφήνοντας ελεύθερο το έδαφος στους φασίστες να βυσσοδομούν κυρίως στις συνειδήσεις των νέων, με την αναθεώρηση της Ιστορίας και την αναπαραγωγή της θεωρίας των «δύο άκρων». Σε λίγες μέρες, στις 9 Μάη, Μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, η ΕΕ θα γιορτάσει τη Μέρα της Ευρώπης (!), όπως καθιερώθηκε, για να σβήσει από τη μνήμη των λαών η τεράστια συμβολή της ΕΣΣΔ στην ήττα του ναζισμού. Με τις ευλογίες της ΕΕ, σε κράτη - μέλη της οι συνεργάτες των ναζί τιμώνται σαν ήρωες, ενώ αντίστροφα απαγορεύονται τα κομμουνιστικά σύμβολα.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλες «προοδευτικές» δυνάμεις έχουν δείξει επικίνδυνη ανοχή στην ακροδεξιά. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ συγκυβερνούσαν με τον ΛΑ.Ο.Σ., ενώ για τέσσερα ολόκληρα χρόνια ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνούσε με τους εθνικιστές - ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ο πρόεδρος των οποίων πρωταγωνιστεί τώρα σε διεργασίες για την ενιαία έκφραση του χώρου «δεξιά» της ΝΔ. Υπουργοί της κυβέρνησης, στελέχη του κρατικού μηχανισμού, δήμαρχοι και περιφερειάρχες του ΣΥΡΙΖΑ χαριεντίζονται με τους χρυσαυγίτες με κάθε ευκαιρία, ενώ και οι αλλαγές που ανακοίνωσαν στον Ποινικό Κώδικα (χωρίς ακόμα να τις έχουν ανακαλέσει, παρά τις αντιδράσεις) οδηγούν στο να πέσει στα μαλακά η ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι «προτιμώμενος εταίρος» των ΗΠΑ και του ακροδεξιού Τραμπ, που εξελέγη με τις ψήφους της Κου Κλουξ Κλαν, που χτίζει τείχος για τους μετανάστες στα σύνορα με το Μεξικό.
Αυτά και άλλα πολλά αποδεικνύουν ότι είναι κάλπικες οι διαχωριστικές γραμμές «πρόοδος - συντήρηση», «πρόοδος - ακροδεξιά», που προσπαθεί να χαράξει ο ΣΥΡΙΖΑ, συγκροτώντας «προοδευτικές συμμαχίες» σε Ελλάδα και ΕΕ με δυνάμεις δοκιμασμένες στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Απάντηση στο φασισμό και την ακροδεξιά, στον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, μπορεί να δώσει ο λαός παλεύοντας για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες του, ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα, στην εξουσία των μονοπωλίων, που γεννάει και θρέφει τον φασισμό.
Η πραγματική διαχωριστική γραμμή στην Ελλάδα και στην ΕΕ παραμένει αυτή ανάμεσα στους εργαζόμενους και το κεφάλαιο, στο λαό και τα μονοπώλια, στην ΕΕ των μονοπωλίων και την Ευρώπη του σοσιαλισμού.
Οι πραγματικά προοδευτικοί άνθρωποι, οι νέοι που ανησυχούν και προβληματίζονται για την άνοδο της ακροδεξιάς, να γυρίσουν αποφασιστικά την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ και στα «πλυντήρια» που στήνει. Να ενισχύσουν και με την ψήφο τους το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που με την ιδεολογία και την πολιτική του, με τη δράση του στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, αντιπαλεύει τα πραγματικά αφεντικά των φασιστών και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.λπ.). Όποιος θέλει με την ψήφο του να συμβάλει στην αποδυνάμωση και απομόνωση των φασιστών της Χρυσής Αυγής και των άλλων παρακλαδιών της μπορεί να ενισχύσει σε όλες τις κάλπες το ΚΚΕ.
Αναδημοσίευση από ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ