Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

Με δυνατό ΚΚΕ και ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να σηκώσουμε κεφάλι και να αγωνιστούμε για να αλλάξουμε τη ζωή μας (Τοποθέτηση του υποψήφιου Δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Χατζησάββα στην παρουσίαση ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Βέροιας)


ΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
 Τοποθέτηση του υποψήφιου Δημοτικού συμβούλου Παναγιώτη Χατζησάββα στην παρουσίαση ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Βέροιας


Σύντροφοι και συντρόφισσες, συναγωνιστές και συναγωνίστριες, αγαπητοί φίλοι και φίλες
Στην εκλογική μάχη που έχουμε μπροστά μας θα συγκρουστούν δύο κόσμοι.
Από τη μια πλευρά, στοιχίζονται όλες οι δυνάμεις που συναίνεσαν, στήριξαν και εφάρμοσαν τις πιο άγριες νεοφιλελεύθερες αντιλαϊκές πολιτικές φτωχοποίησης του λαού μας, εκείνοι που ξεπούλησαν και ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία της χώρας, εκείνοι που αντιμετωπίζουν τα δημόσια και κοινωνικά αγαθά ως ακόμα μια ευκαιρία για μπίζνες, που κατεδάφισαν δικαιώματα κατακτημένα με αίμα κι αγώνες χρόνων, που διαμόρφωσαν εύφορο έδαφος για την ακροδεξιά και τον φασισμό.
Είναι οι δυνάμεις της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων αστικών κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν υπηρετώντας τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών, πιστοί στις κατευθύνσεις και τα μνημόνια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ. Υποτελείς και σημαιοφόροι των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, που στέκονται σούζα μπροστά στα επιτελεία της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ οι οποίοι, κάθε τρεις και λίγο, δεν παραλείπουν να τους συγχαίρουν για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
Και από την άλλη είναι ο δικός μας κόσμος, όλοι εκείνοι που καθημερινά αντιστέκονται και διεκδικούν ένα καλύτερο μέλλον, σε μια μάχη επιβίωσης για τους ίδιους αλλά και τη χώρα. Είναι οι δυνάμεις του ΚΚΕ που δίνουν καθημερινά τη μάχη για μια καλύτερη κοινωνία. Τα μέλη κι οι φίλοι του ΚΚΕ, της 100χρονης ιστορίας ανυποχώρητων αγώνων, του ΚΚΕ της Εθνικής Αντίστασης, των αντιδικτατορικών αγώνων, του μαζικού ταξικού εργατικού λαϊκού κινήματος. Από τη δική μας πλευρά στέκεται και στοιχίζεται κάθε αγωνιστής κι αγωνίστρια που αντιλαμβάνεται πως η φτώχεια, η ανεργία, η δουλειά χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό, το πετσόκομμα των συντάξεων, η άγρια φορολόγηση θα συνεχιστούν αν δεν αντιδράσουμε. Αν δεν αποφασίσουμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, απέναντι σε ό,τι ευτελίζει τη ζωή μας.
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Η προσωπική εμπειρία με τη συμμετοχή μου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ στην Ημαθία, η τραγική διάψευση, η απόλυτη δικαίωση των θέσεων του ΚΚΕ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ευρωκομμουνισμό διέλυσαν κάθε αυταπάτη μου και έγινε ξεκάθαρο στην πολιτική μου κρίση, οπτική και στάση πως αυτό το βάρβαρο πολιτικοοικονομικό σύστημα του καπιταλισμού ούτε εξανθρωπίζεται ούτε βελτιώνεται αλλά μόνο ανατρέπεται. Μέσα στον καπιταλισμό δεν μπορούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα  να προσδοκούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αφού η αιτία των προβλημάτων είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός.
Τέλος, λοιπόν, στις ψευδαισθήσεις. Τώρα είναι η ώρα για μια ριζική αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων, υπέρ των συμφερόντων του λαού. Οι ερχόμενες περιφερειακές, δημοτικές, ευρωεκλογές και κοινοβουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, είναι μια μεγάλη ευκαιρία να απεγκλωβιστούν κοινωνικές δυνάμεις από διλήμματα και ψευδαισθήσεις.
Να βγει δυνατός λαός με δυνατό το ΚΚΕ!
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλοι και φίλες
Από αυτό το βήμα να το πούμε σήμερα ξεκάθαρα σε κάθε δημότη της πόλης μας αλλά και σε κάθε πολίτη της Ημαθίας.
Δεν μπορεί να έρθει λύση από εκείνους που μας έφεραν στη σημερινή κατάντια.
Δεν μπορεί να έρθει λύση ούτε από εκείνους που συνεχίζουν τις πολιτικές των προκατόχων τους.
Δεν μπορούν ακόμα τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά να τη δώσουν εκείνοι, όπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που κρατάνε τη σημαία της ΕΕ και του κεφαλαίου, που με την πολιτική τους δίνουν αέρα στα πανιά τους, που συγκυβερνούν με ακροδεξιούς, χαριεντίζονται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, στελέχη τους συνυπάρχουν μαζί τους σε ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες, ενώ η κυβέρνηση δεν παίρνει ούτε καν μέτρα για να τελειώσει επιτέλους η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ούτε βέβαια μπορούν να τη δώσουν οι δυνάμεις της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων που ψαρεύουν στα βρωμόνερα του εθνικισμού και του ρατσισμού.
Με το ΚΚΕ λοιπόν στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, απέναντι στους ''γεωπολιτικούς μεντεσέδες'' του ''διαβολικά καλού Τραμπ'' και τους υπαλλήλους κι υπηρέτες του κεφαλαίου.
Με τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απέναντι στους δήθεν «ανεξάρτητους» που μεταπηδούν με χαρακτηριστική ευκολία από τη μια παράταξη στην άλλη, όπως άλλωστε και οι βουλευτές των κομμάτων τους, όλοι αυτοί που εναλλάσσονται, χρόνια τώρα, σε ρόλους και αξιώματα για να ξανασώσουν τον δήμο και την Περιφέρεια από τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Όλοι αυτοί που μας καλούν να τους ψηφίσουμε και να κάτσουμε στ’ αυγά μας, άβουλοι, υποταγμένοι, εξαθλιωμένοι κι απελπισμένοι.
Να μην τους κάνουμε τη χάρη!
Να σηκώσουμε κεφάλι και να αγωνιστούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας.
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σε Ευρωεκλογές και Εθνικές εκλογές και με ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές.