Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Εκδήλωση της ΚΟΒ Βέροιας για τις εκλογές και την ενίσχυση του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες


Σύσκεψη με θέμα «Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές - Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης"», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Γενάρη 2019, στη Βέροια, με πρωτοβουλία της ΚΟΒ Βέροιας του ΚΚΕ και ομιλητές την Ιωάννα Σοφρόνωφ, μέλος της ΤΕ Ημαθίας του ΚΚΕ, τον Γιώργο Μελιόπουλο, υποψήφιο δήμαρχο Βέροιας και τον Γιάννη Τσεχελίδη, υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Ημαθίας.

Στη σύσκεψη που έγινε μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας αναδείχτηκε από τους ομιλητές η αναγκαιότητα της ισχυροποίησης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Βέροιας και στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να δυναμώσει η πάλη του λαού και να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ, κυβέρνησης, κεφαλαίου.

Αναφέρθηκαν στο πώς και το γιατί οι εκλογικές αναμετρήσεις που στο επόμενο χρονικό διάστημα αποτελούν μία ενιαία πολιτική μάχη συνέχεια της καθημερινής πάλης στους χώρους δουλειάς, τις σχολές, τις γειτονιές για τα εργατικά - λαϊκά προβλήματα.

Επισήμαναν ότι στόχος δεν μπορεί παρά να είναι ένας και ίδιος σε όλες τις εκλογές: Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στον δήμο Βέροιας, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην Ευρωβουλή και στη Βουλή. Γιατί με ισχυρότερα τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις εκλογές μόνο κερδισμένος θα βγει ο λαός μας.

Οι ομιλητές με συγκεκριμένα παραδείγματα αναφέρθηκαν:

Σε πλευρές της αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής στον δήμο Βέροιας και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πώς στηρίζουν και υλοποιούν αυτήν την πολιτική η δημοτική και περιφερειακή αρχή, στο κομμάτι που αναλογεί στον καθένα.

Στη στήριξη που προσφέρουν σε αυτήν την πολιτική οι άλλες παρατάξεις παρά τις όποιες κοκορομαχίες.

Στη δράση τη «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε δήμο και Περιφέρεια και πώς οι εκλεγμένοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι υλοποίησαν τη δέσμευσή τους, με την οποία εκλέχτηκαν: Να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων.

Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους κινδύνους που κρύβουν για τον λαό οι σχεδιασμοί ΝΑΤΟ - ΕΕ - κυβέρνησης, μέρος της οποίας αποτελεί η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και την κομβική θέση που έχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.