Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Περιοδεία της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ σε παιδικούς σταθμούς στη Βέροια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια 28/2/2019


Περιοδεία σε παιδικούς σταθμούς της Βέροιας πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης 28/2 κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με τη συμμετοχή του υποψήφιου δήμαρχου Γιώργου Μελιόπουλου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε με τους εργαζόμενους εκεί, έγινε καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν (κτιριακές υποδομές, προσωπικό κ.α.) και αναφέρθηκαν οι παρεμβάσεις που έγιναν γι’αυτά από την πλευρά της ΛΑΣ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ταυτόχρονα έγινε συζήτηση πάνω στις γενικότερες θέσεις της ΛΑΣ και του ΚΚΕ για τα ζητήματα προσχολικής αγωγής και παιδικών σταθμών.

Τονίστηκε ότι η αγωνία και το αδιέξοδο των νέων ζευγαριών να βρουν μια θέση στους δημόσιους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς για τα παιδιά τους ή να πάρουν τη χρηματοδότηση του Voucher δεν μπορεί κάθε χρόνο να καταλήγει σε επικοινωνιακό παιχνίδι εντυπώσεων από τις κυβερνήσεις, οι οποίες, όπως και η σημερινή, διαχρονικά, αντιμετωπίζουν το ζήτημα της ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών ως ευθύνη της ίδιας της οικογένεια.

Κατά την ΛΑΣ είναι κατάντια οι πλειοψηφία των εργαζομένων να είναι συμβασιούχοι που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και ανταμείβονται με εργασιακή ομηρεία. Τους κάλεσαν να οργανώσουν την πάλη τους για την πλήρη κάλυψη των αναγκών σε δωρεάν δομές για το παιδί και με βάση τις σύγχρονες ανάγκες ανατροφής και διαπαιδαγώγησής του. Να διεκδικήσουν την ένταξη όλων των παιδιών στους δημοτικούς  βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς παράλληλα με την μονιμοποίηση των συμβασιούχων και την πρόσληψη μόνιμου και εξειδικευμένου προσωπικού.

Τέλος υπογράμμισαν ότι η ενίσχυση της ΛΑΣ στο δήμο και στην περιφέρεια, του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, θα δώσει περισσότερη δύναμη στον αγώνα τους, ενώ έγινε και αναφορά στο πώς οι κομμουνιστές δήμαρχοι αντιμετώπισαν τα προβλήματα των παιδικών σταθμών στις περιοχές τους.