Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Αστυνομία και την Πυροσβεστική στη Βέροια



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια 20/3/2019

Κλιμάκιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ με τη συμμέτοχη του Γιώργου Μελιόπουλου υποψήφιου δημάρχου Βέροιας και της Ιωάννας Σοφρόνωφ υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 20/3 την Αστυνομία και την Πυροσβεστική στη Βέροια.

Κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που πραγματοποίησε τονίστηκε το γενικότερο ενδιαφέρον του ΚΚΕ για τα προβλήματα των ένστολων έμπρακτο παράδειγμα του οποίου είναι  η κατάθεση δεκάδων ερωτήσεων για τα προβλήματά τους.

Έγινε συζήτηση σχετικά με τα εργασιακά τους δικαιώματα και τονίστηκε ότι η κυβέρνηση κάνει λόγο για «δίκαιη ανάπτυξη», όταν οι μισθοί δεν θα έρθουν ούτε στα επίπεδα πριν την κρίση, δεν κάνει λόγο για την κάλυψη των κενών σε νοσοκομεία, σχολεία, κοινωνικές δομές. Μιλά για «ανάπτυξη» με παραπέρα μειωμένους μισθούς και συντάξεις, εμπορευματοποίηση κοινωνικών δομών, κατάργηση επιδομάτων, για να δοθούν πόροι για την αύξηση της επιχειρηματικότητας. Αναφορά ακόμη έγινε για ζητήματα προστασίας της υγιεινής και ασφάλεια των ένστολων την έλλειψη μέσων κ.α. καθώς και κατατέθηκαν οι πάγιες θέσεις του ΚΚΕ για τον προσανατολισμό των σωμάτων αυτών.

Καταδικάστηκε  η ακολουθούμενη πολιτική στους δήμους και την περιφέρεια τονίζοντας ότι αποτελούν «το μακρύ χέρι εφαρμογής της κεντρικά ακολουθούμενης πολιτικής» καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις της ΛΑΣ, αλλά και μεταφέροντας πλευρές της δράσης της μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην Πυροσβεστική τονίστηκε ακόμη ότι το αίτημα για την ένταξη του επαγγέλματος στα βαρέα και ανθυγιεινά οι εκάστοτε κυβερνήσεις το θυμούνται μόνο όταν σημειωθεί κάποια πλημμύρα ή φωτιά, που εκεί αναδείχνεται η χρησιμότητα του ΠΣ. Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ ζητά προσλήψεις προσωπικού, αλλά και αύξηση μισθών που έχουν πετσοκοπεί.

Τέλος τονίστηκε η ανάγκη οι ένστολοι να πάνε με ενιαία κριτήρια σε όλες τις κάλπες ενισχύοντας αποφασιστικά το ΚΚΕ.