Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Περιοδεία της Λαϊκής Συσπείρωσης Βέροιας σε Νοσοκομείο και ΟΑΕΔ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βέροια 8/3/2019


Περιοδεία πραγματοποίησε κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βέροιας, Γιώργο Μελιόπουλο, το πρωί της Παρασκευής 8 /3 στο Νοσοκομείο και τον ΟΑΕΔ.

Στο νοσοκομείο της Βέροιας είχε συζητήσεις με νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό καθώς και με εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις σε διάφορους τομείς.

Από το κλιμάκιο τονίστηκε η αντιλαϊκή ακολουθούμενη πολιτική και στον τομέα της Υγείας καθώς ότι αυτή οδηγεί στην υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Υπογραμμίστηκε η ανάγκη  για Αποκλειστικά ενιαίο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας χωρίς καμιά επιχειρηματική δραστηριότητα καθώς και για αποφασιστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Επίσης η ανάγκη για ύπαρξη μόνιμου προσωπικού με δικαιώματα σε αντίθεση με την ακολουθουμένη πολιτική που αυξάνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας. Αναδείχτηκαν ακόμη παρεμβάσεις της ΛΑΣ μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο για τα ζητήματα αυτά.

Στον ΟΑΕΔ είχε συζητήσεις με το διοικητικό προσωπικό, καθώς και ανέργους που βρίσκονταν εκεί. Αναφέρθηκαν οι βασικές θέσεις του ΚΚΕ για τα ζητήματα προστασίας των ανέργων, καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, αλλά και ο προσανατολισμός που θέλει να δώσει (και δίνει όπως και οι προηγούμενες) στο Οργανισμό αυτόν και η σημερινή κυβέρνηση.

Τέλος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, τονίστηκε στους παραπάνω χώρους ότι : «Στηρίζουμε την οργάνωση του αγώνα της γυναίκας για το ξήλωμα του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, την ανάκτηση των απωλειών, τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων, με μόνιμη και σταθερή εργασία, με ολόπλευρη κρατική προστασία της μητρότητας, με ελεύθερο χρόνο και κοινωνική δράση που θα αξιοποιείται προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Όσο περισσότερες γυναίκες παίρνουν τη θέση τους μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, τόσο περισσότερες θα βρίσκουν το δρόμο της δικαίωσης του αγώνα, για μια αξιοπρεπή ζωή με βάση τις δυνατότητες του 21ου αιώνα· για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου άντρες και γυναίκες θα βαδίζουν χέρι-χέρι στο δρόμο της ισοτιμίας και προκοπής».